Antioksidantai – medžiagos, prailginančios maisto produkto vartojimo trukmę, apsaugodamos nuo gedimo, kuri sukelia oksidacija, pvz., riebalų apkartimas ir spalvos pasikeitimas.
Antioksidantų šaltiniai maiste: soja,  žalioji ir juodoji arbatos, kava, raudonas vynas, erškėtrožes, šalavijai, svogūnai, alyvuogės, geltonos-oranžinės daržovės ir vaisiai, baklažanai, morkos, pomidorai, juodieji serbentai, pomidorai, žirneliai, kopūstinės daržovės ir kt.
Natūralūs antioksindantai nėra kenksmingi, o sintetiniai paprastai pasižymi labai stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, tačiau jų vartojimas yra ribotinas. Pagal technologinį būtinumą šioje grupėje leidžiama naudoti tokius priedus:
• E 300 – E 302 – askorbo rūgštis ir jos natrio, kalcio druskos;
• E 304 – E 305 – askorbilpalmitatas ir askorbilstearatas;
• E 306 – E 309 – natūralūs ir sintetiniai tokoferoliai;
• E 322 – lecitinas;
• E 325 – E 327 – natrio, kalio ir kalcio laktatai;
• E 330 – E 333 – citrinų rūgštis, natrio, kalio, kalcio citratai;
• E 334 – E 337 – vyno rūgštis ir jos natrio, kalio druskos;
• E 350; E 351; E 352; E 354 – kalio, natrio, kalcio malatai. kalcio tartratas;
• E 380 – triamonio citratas.