Saldikliai – medžiagos, neturinčios cukraus, vartojamos suteikti maisto produktams saldų skonį arba pasaldinti maistą valgant. Jie gali būti naudojami sumažintos energetinės vertės maisto produktuose, skirtuose mažai kalorijų turinčiai dietai, ir sudėtiniuose maisto produktuose, kurių ilga galiojimo trukmė, taip pat norint sumažinti maisto produktų kainą (saldiklių dozės yra žymiai mažesnės, nei cukraus, tai atitinkamai ir produktas kainuoja mažiau).
Dėl kai kurių saldiklių vieningos nuomonės nėra. Pagal technologinį būtinumą šioje grupėje leidžiama naudoti tokius priedus:
E950-acesulfamas K;
E 951 – aspartamas;
E 952 – ciklamo rūgštis, jos natrio ir kalcio druskos;
E 954 – sacharinas, jo natrio, kalio ir kalcio druskos;
E 957-taumatlnas;
E 967 – ksilitolis.