Cinkas: žirniai, pupos, lęšiai, grikiai, saulėgrąžos, moliūgų sėklos, grybai
Chromas: rupūs miltai, riešutai, grybai, slyvos, prieskoniai
Fosforas: pupelės, lęšiai, riešutai, sėklos, avietės, slyvos, razinos, grybai
Geležis: žirniai, pupelės, sėklos, riešutai, džiovinti vaisiai, dilgėlės, slyvos, juodieji
serbentai
Kalcis: žirniai, pupelės, sėklos, riešutai, dilgėlės, brokoliai, džiovintos figos, razinos,
juodieji serbentai, bruknės
Kalis: žirniai, pupos, riešutai, sėklos, švieži vaisiai ir daržovės (ypač persikai, juodieji
serbentai, slyvos, razinos)
Magnis: rupūs miltai, žirniai, pupelės, grikiai, riešutai, sėklos, lapinės daržovės, bruknės
Manganas: beveik visi augaliniai produktai
Selenas: rupūs miltai, sėklos, bertoletijų (braziliški) riešutai, grybai
Varis: žirniai, pupelės, riešutai, sėklos, šakninės daržovės, grybai

* Pateikti produktai, kuriuose yra didesnė tikymybė rasti didesnius tam tikros medžiagos kiekius. Tikslus
vitaminų ir mineralų kiekis augaluose priklauso nuo dirvos, kurioje augalas augo, jo šviežumo,
perdirbimo ir kitų veiksnių. Šaltinis: www.nutritiondata.com.