Pagal sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus reikalavimus, rekomenduojamos vaikų maitinimui maisto produktų grupės:
daržovės, bulvės, vaisiai, uogos (ypač iš ekologinės gamybos ūkių) ir jų patiekalai,
sultys (ypač šviežios);
grūdiniai (duonos gaminiai, kruopų produktai);
ankštiniai produktai;
pienas ir pieno produktai (ypač liesi);
liesa mėsa (paukštiena, jautiena, veršiena, triušiena ir kt.) ir jos produktai;
žuvis ir jos produktai;
augalinis aliejus;
kiaušiniai;
geriamasis vanduo ir natūralus mineralinis bei šaltinio vanduo (negazuoti).

1 Lieiuvos Respublikom sveikatos apsaugos ministro 2008 m vasario 19 d. įsakymu Nr. V- l23.Del Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m birželio 9 d. įsakymo Nr V-476.De! Lieiuvos higienos normos HN 21:2005.Bendrojo lavinimo mokykla Bendneii sveikatos saugos reikalavi¬mai-patvirtinimo-pakeitimas (2ln. 2008, Ni.22-825)

Nerekomenduojamos vaikų maitinimui maisto produktų grupės:
bulvių traškučiai ir kiti riebaluose virti gaminiai;
saldainiai, konditerijos gaminiai su kremu ir/ar šokoladu;
nealkoholiniai gėrimai su maisto priedais (dažikliais, konservantais, saldikliais), gazuoti gėrimai;
genetiškai modifikuotas maistas ar genetiškai modifikuotų sudedamųjų dalių turintys produktai.
Taip pat nerekomenduojami kiti daug riebalų (daugiau nei 21 g/100 g), sočiųjų riebalų rūgščių (daugiau nei 6 g/100 g), cukraus (daugiau nei 18 g/100 g) ar druskos (daugiau nei 2,4 g/100 g) turintys produktai (mėsos produktai, konditerijos gaminiai)