S
SACHAROZĖ
Dažniausiai žinoma kaip cukranendrės, cukriniai runkeliai ar valgomasis cukrus.
SIMPTOMAS
Kokio nors reiškinio išoriniai požymiai.
SINTEZĖ
Įvairių elementų jungimasis.
SINTETINIS
Sudaromas iš 2 ar daugiau dalių.
SKAIDULOS
Nevirškinami, nekaloringi angliavandeniai, esantys augalų ląstelių sienelėse.
SOTIEJI RIEBALAI
Kambario temperatūroje jie yra kieti. Dažniausiai jų yra gyvulinės kilmės maiste. Asocijuojasi su dideliu cholesterolio lygiu kraujyje.
Š
ŠALINIMAS
Procesas, kurio metu šalutinės medžiagos pašalinamos iš organizmo.
ŠARMAI
Mežiagos, neutralizuojančios rūgštis, ir taip sudarančios druskas.
T
TIAMINAS
B grupės vitaminas. Vitaminas B1.
TOKOFEROLIS
Vitaminas E, jo formos: alfa, beta, gama ir delta.
TOKOTRIENOLIS
Šalutiniai tokoferolio (vitamino E) elementai: alfa, beta, gama ir delta tokotrienolis.
TOKSIŠKUMAS
Nuodų poveikis, atsirandantis žmogui nurijus didelį kiekį medžiagos, kurios organizmas netoleruoja.
TRE-EN-EN (keturgubo poveikio ekstraktas) Unikalus sveikų kviečių, ryžių sėlenų ir sojos pupelių ekstraktų mišinys.
U
UŽDEGIMAS
Audinių reakcija į sužalojimą.
V
VANDENS BALANSAS
Vandens, kurį organizmas sugeria ir pašalina, santykis.
VANDENYJE TIRPSTANTYS VITAMINAI
Vitaminai, kurie gali tirpti vandenyje. Jie negali būti kaupiami organizme ir turi pastoviai patekti į organizmą.
VEGETARAS
Žmogus, nevartojantis gyvulinės kilmės maisto.
VIRŠKINIMAS
Procesas, kurio metu maistas suskaidomas virškinimo sistemoje. Tokiu būdu organizmas įsisavina maisto medžiagas.
VITAMINAS
Organinė medžiaga, esanti maiste. Vitaminai atlieka ypatingas ir gyvybiškai svarbias funkcijas organizmo ląstelėse ir audiniuose. Organizmas vitaminų negamina, todėl jie turi būti gaunami iš kitų šaltinių.
W
W.H.O
„World Health