Ar žinote kur, kokių vitaminų galima rasti?
Pateikiame sąrašą. Tikimės išsirinksite tai ko jums reikia…

Vitaminas A (betakarotinas):
dauguma šviežių vaisių, uogų, daržovių (ypač abrikosai,
erškėtrožės, šaltalankiai, morkos)
Vitaminas B1 (tiaminas): žirniai, pupelės, rupūs miltai, riešutai, sėklos
Vitaminas B2 (riboflavinas): žirniai, pupelės, grybai, lapinės daržovės, brokoliai
Vitaminas B3 (niacinas): dauguma daržovių, žirniai, pupelės, riešutai, sėklos, grybai
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis): beveik visi augaliniai produktai
Vitaminas B6 (piridoksinas): rupūs miltai, žirniai, pupelės, riešutai, sėklos, bulvės
Vitaminas B7 (biotinas): gaminamas sveiko žmogaus žarnyno bakterijų
Vitaminas B9 (folio rūgštis): žirniai, pupelės, dauguma daržovių (ypač lapinės)
Vitaminas B12 (kobalaminas): praturtinti produktai bei maistas, kuriame gali būti B12
gaminančių bakterijų
Vitaminas C: visi švieži vaisiai, uogos, daržovės
Vitaminas D: grybai, gaminamas žmogaus odoje veikiant saulės šviesai
Vitaminas E: įvairūs aliejai, riešutai, sėklos, lapinės daržovės
Vitaminas K: lęšiai, pupelės, lapinės daržovės, brokoliai, kopūstai

Pateikti produktai, kuriuose yra didesnė tikymybė rasti didesnius tam tikros medžiagos kiekius. Tikslus
vitaminų ir mineralų kiekis augaluose priklauso nuo dirvos, kurioje augalas augo, jo šviežumo,
perdirbimo ir kitų veiksnių. Šaltinis: www.nutritiondata.com.